1907 Villa Santpoort

i.s.m Emma Repelaer van Driel

 

 

Deze villa, een provinciaal monument en ontworpen door Gerrit Rietveld voor de familie van Dantzig eind jaren '60, wordt door ons getransformeerd naar een goed geïsoleerde en meer zelfvoorzienende woning, waarbij het uiterlijk (nagenoeg) intact wordt gelaten. Door een grondige analyse naar het (toekomstige) gebruik en de bouwtechnische staat van het huis proberen we in te spelen op een lager energie gebruik.

 

Binnen komt er op de plek van de bestaande badkamers, twee nieuwe badkamers, welke eendrachtig met het karakter van de woning zijn ontworpen, maar nu geschikt zijn gemaakt voor gebruik dat aansluit bij de huidige tijd. Dit geldt ook voor de nieuwe keuken, die op dezelfde positie blijft gehandhaafd en qua karakter nauw aansluit op de huidige keuken.

 

Aanvullende maatregelen, zoals het tegengaan van de bestaande koudebruggen, het isoleren van het dak, waarbij in de isolatielaag van het dak een gebalanceerd ventilatiesysteem is opgenomen en het zelf opwekken van energie moeten deze woning toekomstbestendig maken. In goed overleg met de Gemeente Velsen en Mooi Noord Holland is ervoor gezorgd dat de ingrepen onzichtbaar blijven, maar wel een kwaliteitsverbetering opleveren voor de bewoners. 

 

Ontwerpteam: Jeroen Bos & Emma Repelaer van Driel

Bouwfysisch advies: Dirk Jan Karsten - 1015

Constructie: Rik Schröder - Evers en Partners

Aannemer: Op dit moment vindt de selectie plaats